Pesto Soslu Makarna

Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 100 gram margarin
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 paket krema
  • 3 tatlı kaşığı pesto sos (ben barilla’nın pesto sosunu kullandım)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yarım paket makarnayı tenceremize alalım ve üstünü geçecek kadar sıcak su koyalım.
  2. Bir çimdik tuzu üstüne ekleyerek ocağın altını açıp haşlayalım.
  3. Makarnalarımız yaklaşık 10-12 dakika haşlandıktan sonra rengi değişip düzgünce yumuşayınca altını kapatıp 1 çay bardağı makarna suyundan ayıralım.
  4. Makarna suyunu ayırdıktan sonra makarnaları süzüp kenara alalım.
  5. Makarnanın sosunu yapmak için kullanacağımız tencereye margarinimizi koyarak eritelim.
  6. Eriyen yapın üstüne bulyonu koyup uygunca eritelim.
  7. Bulyonun büsbütün erimesi lezzeti için kıymetli.
  8. Bulyon eridikten sonra bir paket kremayı üstlerine ekleyelim.
  9. Krema uygunca ısındıktan sonra 3 tatlı kaşığı pesto sosunu denetimli olarak sosa ek edelim.
  10. Homojen formda karıştığına emin olalım sosun tadına bakalım ve ona nazaran üstüne tuz ekleyelim.
  11. Sos uygunca ısındığında makarnalarımızı ek edip güzelce karıştıralım. Deneyen herkese afiyet olsun.

Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Börek
Kremalı Sigara Tatlısı
Fırında Tavuk Patates
Kahvaltı Pizzası
Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Kabaran Pişi
Hdabla | © 2025 |