Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi (borcama en alta serpmek için )

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyip tavaya alalım.
  2. Üzerine şeker ekleyip kısık ateşte 15-20 dk yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Derin bir kaba alalım ve ılıyınca elimizle ufaladığımız bisküvi ve çekilmiş cevizi ek edip güzelce karıştıralım.
  4. Dikdörtgen bir borcamı elimizle yavaşça ıslatıp, tabanına hindistan cevizi serpelim ve bisküvili karışımı döküp yayalım.
  5. Tereyağı ve vanilya hariç muhallebi gereçlerini tencereye alalım karıştırarak pişirelim.
  6. Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
  7. Sonra mikserle çekelim.
  8. Bisküvili havuçlu karışımın üzerine döküp yayalım.
  9. Üzerine hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 💐💐🤗.

Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Acılı Ezme Tarifi
Sultan Reşat Pilavı
Elmalı Kurabiye
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği
Hdabla | © 2025 |