Muhallebili Havuç Tatlısı
Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 kase çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi (borcama en alta serpmek için )
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyip tavaya alalım.
- Üzerine şeker ekleyip kısık ateşte 15-20 dk yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Derin bir kaba alalım ve ılıyınca elimizle ufaladığımız bisküvi ve çekilmiş cevizi ek edip güzelce karıştıralım.
- Dikdörtgen bir borcamı elimizle yavaşça ıslatıp, tabanına hindistan cevizi serpelim ve bisküvili karışımı döküp yayalım.
- Tereyağı ve vanilya hariç muhallebi gereçlerini tencereye alalım karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
- Sonra mikserle çekelim.
- Bisküvili havuçlu karışımın üzerine döküp yayalım.
- Üzerine hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 💐💐🤗.
Muhallebili Havuç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














