Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi)
Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gram kemikli et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavayı ocağa alıp altını açıyoruz.
- Tava ısınınca kemikli etlerimizi mühürlüyoruz.
- Mühürleme süreci bitince tavadan alıyoruz.
- Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip, az bi kaynar su ile açıyoruz.
- Salça kokusu gidene kadar kavurup etleri ekliyoruz.
- Kaynamış olan suyu tenceremize ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte 2-2,5 saat pişiriyoruz.
- Arada suyunu denetim edip, azaldıkça kaynar su ekliyoruz.
- Etlerimiz lokum kıvamında pişince tuz ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte uzun uzun pişen bu tanımın lezzeti damaklara kazınıyor! şimdiden afiyet olsun! 🌷.
Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










