Kayısı Konsantre

Kayısı Konsantre Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 limon suyu (eğer limon küçükse 1,5 limon)
  • 3 su bardağı su

Kayısı Konsantre Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yıkayıp çekirdeklerinden ayrıldığımız kayısıları suyu şekeri ve limonu alın yaklaşık 15 dakika kayısılar kabuğundan ayrılana kadar kaynatın.
  2. 15 dakika sonra altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısını gelene kadar dinlendirin.
  3. Uygun bir süzgeçten yardım alarak kayısıları süzdürün kalan postasını süzgecin içinde elinizle yahut kaşıkla güzelce ezerek yalnızca kabukları kalacak halde süzgeçten geçirin.
  4. Çıkan konsantre suyu ister uygun bir kaba koyup dondurun (isterseniz tekrar kaynatıp kavanozlayıp vakumlayabilirsiniz ).
  5. Donan konsantreden bir modül kesip bardağa alın üzerine sodayı ekleyin ve soğuk soğuk için afiyet olsun🤗💐.

Kayısı Konsantre Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Menümüz 2
Fırında Pırasalı Ispanak
Elmalı Kurabiye
İşkembe Tadında Tavuklu Çorba
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |