Kayısı Konsantre
Kayısı Konsantre Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kayısı
- 1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 limon suyu (eğer limon küçükse 1,5 limon)
- 3 su bardağı su
Kayısı Konsantre Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yıkayıp çekirdeklerinden ayrıldığımız kayısıları suyu şekeri ve limonu alın yaklaşık 15 dakika kayısılar kabuğundan ayrılana kadar kaynatın.
- 15 dakika sonra altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısını gelene kadar dinlendirin.
- Uygun bir süzgeçten yardım alarak kayısıları süzdürün kalan postasını süzgecin içinde elinizle yahut kaşıkla güzelce ezerek yalnızca kabukları kalacak halde süzgeçten geçirin.
- Çıkan konsantre suyu ister uygun bir kaba koyup dondurun (isterseniz tekrar kaynatıp kavanozlayıp vakumlayabilirsiniz ).
- Donan konsantreden bir modül kesip bardağa alın üzerine sodayı ekleyin ve soğuk soğuk için afiyet olsun🤗💐.
Kayısı Konsantre Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















