Alman Pastası

Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Arası için;

  • Muz
  • Çilek
  • Ahududu

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için derin bir kaba yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından kalan malzemeyi ekleyip karıştıralım kelepçeli kabın altına pişirme kağıdı koyup kek karışımını koyalım ve 170 derece fırında 35-40 dk pişirelim kürdanla denetim edip soğumaya alalım.
  3. Kreması için; süt ,şeker, yumurta ve unu tencere alıp karıştıralım .
  4. Kaynayana kadar karıştıralım akabinde vanilin ve tereyağını ek edip soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan keki büyük bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim ortasına yaptığımız krema ve meyveleri serpip kestiğimiz keki üzerine koyalım.
  6. Üzerini pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Kurabiye
Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Hindistan Cevizli Bisküvi Tatlısı
Beyaz Peynir Ve Karpuz Mezesi
Pamuk Kek (Videolu)
Ispanaklı Nohut Cipsi
Hdabla | © 2025 |