Alman Pastası
Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için;
- Muz
- Çilek
- Ahududu
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için derin bir kaba yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Ardından kalan malzemeyi ekleyip karıştıralım kelepçeli kabın altına pişirme kağıdı koyup kek karışımını koyalım ve 170 derece fırında 35-40 dk pişirelim kürdanla denetim edip soğumaya alalım.
- Kreması için; süt ,şeker, yumurta ve unu tencere alıp karıştıralım .
- Kaynayana kadar karıştıralım akabinde vanilin ve tereyağını ek edip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan keki büyük bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim ortasına yaptığımız krema ve meyveleri serpip kestiğimiz keki üzerine koyalım.
- Üzerini pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















