Sakallı Poğaça
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta ( akı hamura sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- Labne peynir
- Maydanoz
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve suyu ılık olarak kaba alıyoruz , yağ ,şeker, tuz ,2 yumurta akı ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Homojen bir hamur elde ediyoruz ve son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur oluyor.
- Üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru küçük toplar yapıp tepsiye diziyoruz ,büyük olmasın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına atıyoruz.
- Kızaran poğaçaların içini yarım kesip krem peynir sürüyoruz ve ince doğranmış maydanozlara batırıyoruz.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






