Kanepe Poğaça

Kanepe Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçine;

  • Labne peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber

Kanepe Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve süt cezveye alınır ılıklaştırılır. Yoğurma leğenine bu karışım maya tuz şeker eklenir karıştırılır.
  2. Un azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 5 dk boyunca yoğurmaya devam ediniz. Daha güzel mayalanması için. Sonra üstü kapatılır sofra bezine sarılır ve en az 30 dk mayalandırılır.
  3. Mayalandıktan sonra minik haller verilir tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür tepside 15 dk mayalandırılır. 180 derece fırında pişirilir.
  4. Piştikten sonra soğutulur. Soğuyunca ikiye bölünür. Ortasına çokça labne sürülür. Maydanoz ince doğranır üstüne bastırılır. Yada pul biber.

Kanepe Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurmadan Cevizli Ekmek (Ciabatta)
Bülbül Yuvası Tatlısı (Videolu)
Kıymalı Biber Dolması
Serinliğin Adı Semizotu Yoğurtlaması
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki
Milföy Pide
Hdabla | © 2025 |