Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası)
Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 -15 tane yeşil erik
- 1 tutam taze nane ve dereotu
- 1 fiske tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu (erikler ekşiyse gerek yok)
Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikler, dereotu ve nane güzelce yıkanır dövülecek bir kabın içine konur evvel nane, dereotu tuz ve sarımsak ek edilir tokmakla güzelce dövülür blender olmaz zira aroma düzgün çıkmaz.
- Daha sonra içine tek tek yeşil erikler atılarak taş ya da tokmakla üzerine hafif hafif vurarak suyu ve çekirdeği çıkarılır.
- En son limon ek edilir karıştırılır ve servis tabağına alınır afiyet olsun ❤️ Meze, salata ya da atıştırmalık olarak tüketilir.
Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















