Harika Revani Tarifi
Harika Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yaĝ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzerine:
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Ceviz
Harika Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri tavaya alıp orta ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkalım ve 10 dakika kaynatmaya devam edelim. Sonra soğumaya bırakalım.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı, daha hoş kabarması için.
- Sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip devam edelim çırpmaya. Gerisinden sırasıyla irmik, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyelim çırpalım.
- En son kabartma tozunu ve dikkatli bir halde ununu ekleyelim. Benim yumurtalar büyük olduğu için 2 su bardağına yakın ekledim.
- Yağlanmış kare borcama hamuru döktüm ve 175 derecede 45 dak. Yakın pişti. Siz kendi fırın ayarınıza nazaran ayarlayın.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra dilediğiniz üzere üzerini süsleyin. Bir kaç saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz. Lakin bir gece beklerse daha hoş oluyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Harika Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












