Islak Hamburger
Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köfte materyalleri;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan rendesi (suyu sıkılmış.)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos gereçleri;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 ml domates püresi ( hazır kullandım. )
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer materyaller;
- Hamburger ekmeği
Yağlı kağıt
Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamburger köftesi için tüm materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
- Köftelere hal verdikten sonra 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağ döktüğümüz sos tavasında domates salçasını 1-2 dakika pişiriyoruz.
- Sonra kalan gereçleri ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Geniş ve kapaklı bir tencereye 1 çay bardağı su döküyoruz. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıtları koyuyoruz.
- Hamburger ekmeklerini sosya ıslatıp ortasına köfte koyup tencerede yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
- Kalan sosu da hamburgerlerin üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika orta ateşte hamburgerleri pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















