Islak Hamburger

Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köfte materyalleri;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendesi (suyu sıkılmış.)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos gereçleri;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 ml domates püresi ( hazır kullandım. )
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer materyaller;

  • Hamburger ekmeği

Yağlı kağıt

Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamburger köftesi için tüm materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
  2. Köftelere hal verdikten sonra 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Sıvı yağ döktüğümüz sos tavasında domates salçasını 1-2 dakika pişiriyoruz.
  4. Sonra kalan gereçleri ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
  5. Geniş ve kapaklı bir tencereye 1 çay bardağı su döküyoruz. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıtları koyuyoruz.
  6. Hamburger ekmeklerini sosya ıslatıp ortasına köfte koyup tencerede yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  7. Kalan sosu da hamburgerlerin üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika orta ateşte hamburgerleri pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Soslu Yaz Pastası
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek
Tiramisu Tarifi
Çağla Aşı (Yoğurtu)
Yayla Çorbası
Kuskuslu Firik Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |