Ev Baklavası
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
- Hamuru için; 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
- Açmak için; un ile mısır nişastası karışımı aldığı kadar
- İç harcı için; çekilmiş ceviz
- Şerbeti için; 7 su bardağı toz şeker
- Altı su bardağı su
- Yarım limon
Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzun tüm gereçlerini ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken şerbetimizi kaynatabiliriz tekrar tüm materyalleri ekleyip ocakta 10 15 dakika boyunca şerbetimizi kaynatıyoruz.
- Daha sonra dinlenen hamurumuzu bezeliyoruz ve açıyoruz açarken de unumuzu mısır nişastası ile karışmış olan unumuzu kullanıyoruz.
- Her hamur açmanın sonunda istediğimiz baklava halini veriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
- Daha sonra kurumaya bırakıyoruz ne (hamur olmaması için) kuruduktan sonra daha evvel ocakta kızdırdığımız yağımızı baklavamızın üstüne döküp altı ve üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz 180° fırınımızda.
- Daha sonra pişen baklavamızı çıkartıyoruz birinci sıcaklığı gidince kaynattığımız şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










