Ev Baklavası

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamuru için; 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için; un ile mısır nişastası karışımı aldığı kadar
  • İç harcı için; çekilmiş ceviz
  • Şerbeti için; 7 su bardağı toz şeker
  • Altı su bardağı su
  • Yarım limon

Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzun tüm gereçlerini ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar dinlendiriyoruz.
  2. Hamurumuz dinlenirken şerbetimizi kaynatabiliriz tekrar tüm materyalleri ekleyip ocakta 10 15 dakika boyunca şerbetimizi kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra dinlenen hamurumuzu bezeliyoruz ve açıyoruz açarken de unumuzu mısır nişastası ile karışmış olan unumuzu kullanıyoruz.
  4. Her hamur açmanın sonunda istediğimiz baklava halini veriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
  5. Daha sonra kurumaya bırakıyoruz ne (hamur olmaması için) kuruduktan sonra daha evvel ocakta kızdırdığımız yağımızı baklavamızın üstüne döküp altı ve üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz 180° fırınımızda.
  6. Daha sonra pişen baklavamızı çıkartıyoruz birinci sıcaklığı gidince kaynattığımız şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun.

Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Börek
Fırın Sütlaç
Yoğurtlu Mercimek Mezesi
Evde Pizza Tarifi
Yağlı Biber Turşusu
Tiramisu (Borcamda)
Hdabla | © 2025 |