Krep Sarma (Makber)
Krep Sarma (Makber) Tanımı İçin Malzemeler
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- Sütlü çikolata
- Beyaz çikolata
- Birazda kahve
İçine:
- Çilek
- Muz
Krep Sarma (Makber) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi hazırlayarak başlayalım krem şanti hariç tüm gereçleri karıştırıp ocağa koyalım ve pişirelim.
- Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içerisine 1 paket toz krem şantiyi ekleyip, çırpalım kenara alıp soğumasını bekleyelim.
- Krepimizi yapmaya başlayalım krep materyallerini bir kaba koyup karıştıralım, orta ateşte yanan ocakta tek tek pişirmeye başlayalım. Krepleri de bir kaba alıp soğutalım.
- Soğuyan kreplerimizin içerisine krema sıkma torbasına aldığımız muhallebimizi sıkalım üzerine çilek ve muzu doğrayıp bekleyelim bir çay kaşığı ucuyla kahveyi de üzerine serpelim.
- Krepimizi üstlerden kıvırarak rulo haline getirelim üzerine erittiğimiz benmari adabı sütlü çikolatamızı ve beyaz çikolatamızı bir şerit halinde sıkalım üzerine hafif kahve sepeleyelim tatlımız hazırdır. Afiyet olsun.
Krep Sarma (Makber) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







