Sütlaç (Hem Basit Hem Lezzetli)

Sütlaç (Hem Kolay Hem Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 su bardağı su
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı toz şekeri

Üzeri için;

  • Tarçın baharatı

Sütlaç (Hem Kolay Hem Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri tencereye alıp suyu ekleyerek kaynamaya başlayınca kısık ateşte lapalaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
  2. Lapalaşma gerçekleşince soğuk sütü içine ek edin.
  3. Bir cins karıştırdıktan sonra kaynatmaya devam edin (kısık ateşte)
  4. Süt kaynamaya başladıktan sonra toz şekerini ilave edin ve hafif kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  5. Sütlacınızı kaselere ek edin. Soğuduktan sonra üzerini tarçın baharatı ile süsleyin. Afiyet olsun ♨️🍴

Not:Pirincin yıkanmamasını tavsiye ediyorum. Zira nişastası yıkandıktan sonra gittiği için kıvam almada zorluk yaşanacaktır ancak sizler dilerseniz sudan geçirebilirsiniz. Kaynama basamaklarında aralıklı olarak karıştıralım ki tabanı tutmasın ve pirinç yanmasın.

Sütlaç (Hem Kolay Hem Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Çorba
Tahinli Kurabiye
Hatay Usulü Patatesli Köfte
Sacda Et Sote
Köri Soslu Tavuk
Kabarmalara Doymayan Pandispanya
Hdabla | © 2025 |