Kaymaklı Kalburabastı

Kaymaklı Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 5-6 kaşık fındık ya da ceviz içi
  • 3,5-4 su bardağı un (unu denetimli bir biçimde ekleyin)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

İç harcı için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Kaymaklı Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Gereçleri uygun bir tencereye alıp, kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte tutup soğuması için kenara alalım.
  2. İç harcı için süt ve irmiği tavayı alıp, yoğunlaşana kadar pişirelim. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine hindistan cevizlerini ve pudra şekerini ekleyelim.
  3. Hamur için bütün materyalleri uygun bir kapta karıştıralım. Unu denetimli bir biçimde ekleyelim.
  4. Yoğurduğumuz hamuru eşit bezelere ayıralım. Bezelerin içlerine kaymaktan koyup, form verelim.
  5. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim.

Kaymaklı Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Mantar Çorbası
Anne Sütlacı (Nişastasız)
Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği
Labneli Pastane Poğaçası
Yoğurtlu Çorba
Çıtır Kabak
Hdabla | © 2025 |