Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (dilerseniz esmer şeker kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilin
- 1 yumurta
- 2-2,5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket tablet çikolata (damla çikolata/parça çikolata kullanabilirsiniz)
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırınınızı fanlı ayarda, 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- İlk olarak bir çırpma kabında tereyağ ve şekeri kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Vanilyayı ekleyip, yeniden çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip yalnızca karışana kadar karıştırın.
- Un, karbonat ve tuzu da ekleyip, güzelce karıştırın ve yoğurun. Hamur kıvamı elde edince durun.
- Çikolataları küp küp doğrayın. Doğradığınız çikolataların bir kısmını hamurun içine atın ve karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları tepsiye ortalarında boşluklar olacak formda dizin. Not: muhakkak hamurun üstüne bastırmayın yuvarlak bir biçimde kalsın.
- Ayırdığımız çikolataları kurabiyelerin üstüne birer ikişer olacak formda koyalım.
- Fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Not:Fırından aldığınızda kurabiyeler yumuşak olabilir. Pişmediğini zannetmeyin, soğurken sertleşecek. 15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















