Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (dilerseniz esmer şeker kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta
  • 2-2,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket tablet çikolata (damla çikolata/parça çikolata kullanabilirsiniz)

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı fanlı ayarda, 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. İlk olarak bir çırpma kabında tereyağ ve şekeri kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. Vanilyayı ekleyip, yeniden çırpın.
  4. Ardından yumurtayı ekleyip yalnızca karışana kadar karıştırın.
  5. Un, karbonat ve tuzu da ekleyip, güzelce karıştırın ve yoğurun. Hamur kıvamı elde edince durun.
  6. Çikolataları küp küp doğrayın. Doğradığınız çikolataların bir kısmını hamurun içine atın ve karıştırın.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları tepsiye ortalarında boşluklar olacak formda dizin. Not: muhakkak hamurun üstüne bastırmayın yuvarlak bir biçimde kalsın.
  8. Ayırdığımız çikolataları kurabiyelerin üstüne birer ikişer olacak formda koyalım.
  9. Fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Not:Fırından aldığınızda kurabiyeler yumuşak olabilir. Pişmediğini zannetmeyin, soğurken sertleşecek. 15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Pasta
Patates Kavurması Tarifi
Kremalı Muzlu Magnolya
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tarifi
Vucuttaki Toksin Ve Zehirkeri Atan Pancar Kürü
Harika Lezzetiyle Tam Ölçü Pastacı Kreması
Hdabla | © 2025 |