Miss Gibi Kokan Kabaran Limonlu Kek Tarifi

Miss Üzere Kokan Kabaran Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • Yarım limonun suyu
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Miss Üzere Kokan Kabaran Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt ,vanilya ,limon kabuğu, limon suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Yağladığınız kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  6. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Miss Üzere Kokan Kabaran Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Mezesi (2 Dakikada)
Etsiz Çiğ Köfte
Karnabahar Brokoli (Diyet Yemeği)
Yumurtasız Sarımsaklı Mayonez
Puding Yapımı
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |