El Açması Tadında Çıtır Börek

El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Yarım şişe maden suyu (üzeri için)

Sos gereci;

  • 1 yumurta
  • ⁠⁠1 çay bardağı sıvı yağ
  • ⁠⁠1 su bardağı süt

(karışımın 1 çay bardağını ayırıyoruz)

İç materyali;

  • Ispanak
  • Soğan
  • Beyaz peynir
  • Tuz

Dilediğiniz iç harç ile deneyebilirsiniz.

El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosunu hazırlıyoruz. Yumurta, sıvı yağı ve sütü bir kasede karıştırıyoruz, sosumuzdan bir çay bardağını ayırıyoruz. ( en son üstüne dökmek için)
  2. Tepsimize 1 adet yufkayı serip ortasına hazırladığımız harçtan biraz döküyoruz.
  3. Böldüğümüz yufka kesimini yerleştiriyoruz, tekrar sostan döküp yeterlice fırçayla yediriyoruz ve peynirli karışımdan serpiştiriyoruz.
  4. Bu süreci 4-5 kat yapıyoruz.
  5. Son olarak tepsinin kenaraına sarkan yufkalarla kapatıyoruz. Daha hoş görünsün diye tepsi yardımıyla böreğimizi aksi çeviriyoruz.
  6. Böreği istediğiniz biçimde dilimliyoruz. Üzerine ayırdığımız 1 çay bardağı sosu gezdiriyoruz.
  7. Yarım şişe maden suyunu ekliyoruz.
  8. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  9. Ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim, siz dilediğiniz iç harç ile deneyebilirsiniz.

Detaylı görüntülü tanımım için; 👇🏻 @lezzet. Mutfagim7.

El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek
Nohutlu Meze
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye
Spoonful (Bayılacaksınızz Net)
Portakal Reçeli Tarifi
Hdabla | © 2025 |