El Açması Tadında Çıtır Börek
El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Yarım şişe maden suyu (üzeri için)
Sos gereci;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
(karışımın 1 çay bardağını ayırıyoruz)
İç materyali;
- Ispanak
- Soğan
- Beyaz peynir
- Tuz
Dilediğiniz iç harç ile deneyebilirsiniz.
El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sosunu hazırlıyoruz. Yumurta, sıvı yağı ve sütü bir kasede karıştırıyoruz, sosumuzdan bir çay bardağını ayırıyoruz. ( en son üstüne dökmek için)
- Tepsimize 1 adet yufkayı serip ortasına hazırladığımız harçtan biraz döküyoruz.
- Böldüğümüz yufka kesimini yerleştiriyoruz, tekrar sostan döküp yeterlice fırçayla yediriyoruz ve peynirli karışımdan serpiştiriyoruz.
- Bu süreci 4-5 kat yapıyoruz.
- Son olarak tepsinin kenaraına sarkan yufkalarla kapatıyoruz. Daha hoş görünsün diye tepsi yardımıyla böreğimizi aksi çeviriyoruz.
- Böreği istediğiniz biçimde dilimliyoruz. Üzerine ayırdığımız 1 çay bardağı sosu gezdiriyoruz.
- Yarım şişe maden suyunu ekliyoruz.
- Isıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim, siz dilediğiniz iç harç ile deneyebilirsiniz.
Detaylı görüntülü tanımım için; 👇🏻 @lezzet. Mutfagim7.
El Açması Tadında Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












