Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook)
Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram iç ceviz
- 1 su bardağı kuru dut (isterseniz olağan şekerde kullanabilirsiniz, orjinal tanımda şeker kullanılıyor.)
- 1 adet yumurta
Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ceviz ve kuru dutu robottan düzgünce inceltene kadar çekin. Dut buzdolabında beklemiş olmalı sertleşmesi gerekiyor robottan çekmek için.
- Yoğurma kabına alın üzerine 1 yumurta kırıp yoğurun. Cevizinde yağı çıkacağı için çabucak toparlanacak.
- Ceviz büyüklüğünde alıp toplar halinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Ben 19 adet çıkardım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin daha fazla kalmasın yanar.
Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












