Karadeniz Usulü Etli Pide

Karadeniz Tarzı Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Göz kararı tuz

( un ölçüsü ve su ölçüsü unun markasına nazaran değişir) hamur kulak göğsü yumuşaklığında olması gerekiyor

İç harcı için;

  • 400 gram dana eti
  • 3 sivri biber
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 küçük uzunluk kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Karadeniz Tarzı Etli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce doğranmış eti düdüklü tencerede haşlayın.
  2. Un, maya, tuz ve şekeri uygun kaba koyup karıştırın. Üzerine ılık süt ve suyu kademeli formda ek edin hamur yumuşak kıvamlı olacak lakin ele yapışmayacak akabinde hamurunun üzerine streç sinemayla sarıp 40-45 mayalandırın.
  3. Haşlanan etleri uygun kaba alın biberi, soğanı, domatesi çiğden doğrayıp baharatlarını ve sıvı yağını ek edin.
  4. Mayalanan hamuru ister yuvarlak ister uzun halde açın içlerine harçtan eşit ölçülerde koyun.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Karadeniz Yordamı Etli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tatlı Çorba
Maş Fasulye Salatası (Kolay Sağlıklı Lezzetli)
Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı
Tüm Portakallı Kek
Sahurluk Patatesli Sucuk
Coleslaw Salatası
Hdabla | © 2025 |