Konya Usulü Yoğurt Çorbası

Konya Adabı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 lt su
  • Tuz (çorba kaynadıktan sonra ekleyelim)
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Konya Yöntemi Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yoğurt un bir tam yumurta ve bulgurumuzu alıp bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  2. Üzerine yavaş yavaş suyumuzu ek edelim .
  3. Ocağa alıp orta ateşte hiç durmadan kaynayıncaya kadar karıştıralım şayet karıştırmazsanız çorba da kesilme olur .
  4. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabiliriz.
  5. Ocağımızın altını kısalım bulgurlar pişinceye kadar kaynatalım.
  6. Bu sırada baharatını ekleyelim, tuzu kaynadıktan sonra atmamızın sebebi kesilmemesi için çorbamız kıvamlı olursa su ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  7. Bu sırada bir tavada yağı ve naneyi yakalım pişen çorbamızın üzerine ek edelim.

Afiyet olsun !!.

Konya Adabı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Karanfilli Diyabet Hastaları İçin İksir Su
Mercimek Çorbası
Sonbahar Çorbası
Cennet Hurmalı Magnolia
Sevgililer Günü Tatlısı
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Hdabla | © 2024 |