Un Çorbası
Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- Su
- 4 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Küçük bir diş sarımsak(isteğe bağlı)
Üzeri için
- Kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)
- Dilerseniz kaşar peyniri rendesi (çakma domates çorbası üzere olur)
Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Hoş kavurmazsanız çiğ un tadı alırsınız.
- Kavrulan unun içine tereyağını ve rende sarımsağı koyuyoruz (isteğe bağlı). Salçayı ekliyoruz ve salçayla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
- Bir çırpıcı yardımı ile yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. En son tuz nane ve karabiberi ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra altını kapatıyoruz ve hazır. Sıcak tüketebilirsiniz.
- Üzerine bir şey koyup koymamak size kalmış. Et suyu yahut tavuk suyu ile yapıp lezzetini arttırabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







