Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat

Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg baget kanat
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı yedi baharat ( çiğ köftelik baharat)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içene sıvı yağ, biber salçası, kimyon, yedibaharat, maden suyu tuz ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte sosu karıştırın.
  2. Ardından sosun içine, baget ve kanatları bırakıp birlikte karıştırın.
  3. Mümkünse buzdolabında, tavuk harcını,1 gece üzeri kapalı bekletin. Vaktiniz yok ise,2 saat buzdolabında bekletmeniz kâfi olacaktır.
  4. Son olarak tavuk harcını, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. 200 derecede fanlı fırında, denetimli olarak 40 dakika pişirin.
  6. Fırından, çıkardığımız kanat ve baget tavuğu, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.

Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Burma Baklava
Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver
Yulaf Unuyla Mantar Çorbası (Kremalı Gibi)
Çilekli Magnolia
Tavuklu Afkan Pilavı
Kıymalı Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |