Dolgulu Yumurta Rulo
Dolgulu Yumurta Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 dilim tost ekmeği (ben siyez buğdayı yada tam buğday tercih ediyorum)
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ
İç dolgusu için:
- Labne, fındık/fıstık ezmesi, bebek reçeli vb.
Dolgulu Yumurta Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tost ekmeklerini merdane yardımıyla incelttim.
- Her dilimin üzerine dilediğim iç harçtan sürdüm.
- Ekmekleri dikkatlice rulo halinde sardım.
- Yumurtayı bir kasede çırptım.
- Hazırladığım ruloları çırpılmış yumurtaya buladım.
- Az ölçüde sıvı yağda, ruloların her tarafı kızarana kadar orta ateşte pişirdim.
Not: Bu tanımın püf noktası, gerçek tost ekmeğini seçmekte. Her ekmekle istenilen sonuç elde edilmeyebilir. Ekmek dilimlerinin yumuşak ve esnek yapıda olması, rulo yaparken dağılmalarını önler ve pişerken halini müdafaasını sağlar.
Dolgulu Yumurta Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






