Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çukur bir kaba tüm gereçleri alıp yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yapalım, un ölçüsü markaya nazaran değişiklik gösterebileceği için bir iki kaşık ekleme gerekebilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp tepsiye aralıklı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 20-23 dakika kadar denetimli olarak pişirelim.
- Taban kısmından denetiminizi yapınız altı pembeleşince olmuştur, fırından çıkartıp birinci sıcağı geçene kadar kurabiyeleri ellemeyin zira dağılabilir.
- Fırından çıkartıp 5-10 dakika sonra bir kasede 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın ve kurabiyelerin her birini bu karışıma tamamını bulayıp servis tabağına dizebilirsiniz, büsbütün soğuyunca servise hazır, afiyetle:)
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













