Çıtır Rulo Börek
Çıtır Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet taze yufka
İç harcı için;
- Yarın kg kıyma
- 2 orta uzunluk ince kıyılmış kuru soğan
- Az sıvı yağ
- Toz biber
- Tuz
Sos için;
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Galeta unu
Çıtır Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Kıymayı tavaya alıp ocakta suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra soğan ve yağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca baharatları ekleyip soğumaya bırakalım.
- Ardından sos için materyalleri bir kapta karıştıralım.
- Her yufkayı ortalarına sos sürerek 2 ye katlayalım. Her yufkayı fotoğraftaki üzere üçgenlere bölelim. İster 5 ister 4 kesime. Geniş kısmına iç harçtan koyarak yanlardan kıvırıp rulo halinde saralım.
- Kalan sosa yumurta sarısı ekleyip, çırpalım. Her sardığımız ruloyu evvel sosa sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çıtır Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












