Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tüm antep fıstığı
  • Aldığı kadar un

Dışını kaplamak için:

  • 300 gr kuvertür çikolata

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce yoğurulur.
  2. Ardından nişasta eklenip yoğurulmaya devam edilir.
  3. Sonra vanilya ,kabartma tozu eklenip karıştırılıp un yavaş yavaş eklenmeye başlanır.
  4. Toparlanan hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince tüm antep fıstıkları eklenip karıştırılır.
  5. Sonra fındık ya da ceviz büyüklüğünde seçim sizin yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. 180 derece alt üst ayarlı (fansız) evvelden ısıtılmış fırınin orta rafinda 25-30 dk ortası denetim edilerek pişirilir. (hafif pembelesince pişmiş demek. ).
  7. Çıkarılan kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra benmari adabı eritilmiş çikolataya bulanıp tekrar yağlı kağıda dizilir.
  8. Donunca harika kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Soğanlı Bulgur Pilavı
Spoonful ( Videolu)
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Bekleme Olmadan Mor Lahana Turşusu
Soğan Turşusu
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2024 |