Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tüm antep fıstığı
  • Aldığı kadar un

Dışını kaplamak için:

  • 300 gr kuvertür çikolata

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce yoğurulur.
  2. Ardından nişasta eklenip yoğurulmaya devam edilir.
  3. Sonra vanilya ,kabartma tozu eklenip karıştırılıp un yavaş yavaş eklenmeye başlanır.
  4. Toparlanan hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince tüm antep fıstıkları eklenip karıştırılır.
  5. Sonra fındık ya da ceviz büyüklüğünde seçim sizin yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. 180 derece alt üst ayarlı (fansız) evvelden ısıtılmış fırınin orta rafinda 25-30 dk ortası denetim edilerek pişirilir. (hafif pembelesince pişmiş demek. ).
  7. Çıkarılan kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra benmari adabı eritilmiş çikolataya bulanıp tekrar yağlı kağıda dizilir.
  8. Donunca harika kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bit Kurabiye
Etli Nohut Yemeği
Çiğ Köfte Tadında Mercimekli Köfte
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Limonlu Kek
Çıtır Yufkalı Patlıcanlı Tavuk Salatası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet