Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek
Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 4–5 adet kuru incir (küçük doğranmış)
- Yarım çay bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
- 1 tatlı kaşığı un (incirleri ve cevizleri una bulamak için)
Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncirleri sıcak suda 5-10 dakika bekletin, yumuşayınca küçük küçük doğrayın.
- İncirleri ve cevizleri başka bir kapta 1 tatlı kaşığı unla karıştırın. Bu, kekin tabanına çökmemelerini sağlar.
- Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve (isteğe bağlı) tarçını eleyerek karışıma ekleyin.
- Son olarak incir ve cevizleri spatula ile karışıma yedirin.
- Karışımı küçük kek kalıplarına ya da muffin kaplarına paylaştırın. (yarısını biraz geçecek kadar doldurun. ).
- Airfryer’ı 160°c’ye ayarlayın ve 15–20 dakika pişirin. Kürdanla denetim edin; pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









