Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar

Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı pancar
  • Kırmızı pancarı sapları
  • 1 adet kuru soğan
  • Birkaç kol taze soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe nazaran 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça (ben eklemedim)
  • İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı pirinç (ben eklemedim)
  • 1 kahve fincanı su

Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancar ve yapraklarını topraklarından arındırana kadar güzelce yıkıyoruz. Daha sonra pancarları soyup küp küp, yapraklarını da saplarıyla birlikte ıspanak üzere doğruyoruz.
  2. Pancarları derin bir kabın içinde tuz ile harmanlıyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Düdüklünün içine sırasıyla doğranmış kuru soğan, pancar, pancar sapları, taze soğanları ekliyoruz.
  3. Sebzelerimizin üzerine suyu ekliyoruz. Salça eklemek isteyenler salça ve suyu karıştırıp ekleyebilir. Tencerenin kapağını kapatmadan evvel 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Kapağı kapatıyoruz.
  4. Düdük öttükten sonra 5-6 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Soğuyunca yoğurt ile birlikte servis yapıyoruz. Afiyet olsun 💚💚💚

Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Butternut Kabaklı Baget
Nohut Tava
Yazı Kışa Taşıyan Lezzet: Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Yöntemi
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte
Murtuğa
Hdabla | © 2025 |