Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı pancar
- Kırmızı pancarı sapları
- 1 adet kuru soğan
- Birkaç kol taze soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe nazaran 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça (ben eklemedim)
- İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı pirinç (ben eklemedim)
- 1 kahve fincanı su
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancar ve yapraklarını topraklarından arındırana kadar güzelce yıkıyoruz. Daha sonra pancarları soyup küp küp, yapraklarını da saplarıyla birlikte ıspanak üzere doğruyoruz.
- Pancarları derin bir kabın içinde tuz ile harmanlıyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Düdüklünün içine sırasıyla doğranmış kuru soğan, pancar, pancar sapları, taze soğanları ekliyoruz.
- Sebzelerimizin üzerine suyu ekliyoruz. Salça eklemek isteyenler salça ve suyu karıştırıp ekleyebilir. Tencerenin kapağını kapatmadan evvel 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Kapağı kapatıyoruz.
- Düdük öttükten sonra 5-6 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Soğuyunca yoğurt ile birlikte servis yapıyoruz. Afiyet olsun 💚💚💚
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















