Renkli Salata
Renkli Salata Tanımı İçin Malzemeler
- Göbek marul
- 2 adet salkım domates
- 1 orta uzunluk salatalık
- 1 orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 orta uzunluk havuç
- 3-4 kol yeşil soğan
- 3 adet fındık turp
- 1 adet limon
- 3-4 yaprak mor lahana
- Dereotu
- Yeşil nane
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Tuz
Renkli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salata materyallerini farklı ayrı yıkıyoruz ve salatayı doğrayacağımız kabı hazırlıyoruz.
- Marul, domates, salatalık, yeşil soğan ,nane, maydanoz, dereotu, fındık turp sırasıyla doğruyoruz.
- Havuç ve kırmızı pancarı kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim ve kabın içerisine ek edelim.
- Mor lahanayı ince ince doğrayıp üzerine limon sıkalım ve yeterlice karıştıralım rengini verdikten sonra ek edelim salata materyallerinin üzerine.
- Bir kase içerisine zeytinyağı, tuz nar ekşisi (ekşilik oranına nazaran ekleyebilirsiniz. ) yeterlice karıştıralım ve salata materyallerinin üzerinde gezdirelim.
- Kaşık yardımıyla bütün materyalleri güzelce birbirine harmanlayarak karıştıralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım afiyet olsun.
Renkli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















