Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • Et suyu
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı ve unu derin bir tencereye alıp, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Soğanları ve mercimeği kavurduğumuz unun üzerine atalım. Biraz kavuralım.
  3. Baharatları, suyu ve et suyunu ek edelim ve pişmesin bekleyelim.
  4. Pişen çorbayı ocaktan alalım ve blendarla bıztlatalım.
  5. Çorbamız hazır istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Dolma
Foccacia
Ekmek Kadayıfı
Sakallı Poğaçanın Poğaçası
Enginarlı Pilav
Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |