Etli Nohut
Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kesim kemikli et
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tenceremize yağımızı ekleyip, etler gerili önlü mühürlüyoruz. Etleri mühürledikten sonra kenara alalım.
- Yağın üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim, pembeleşinceye kadar bekletelim.
- Pembeleşen soğanlarım üzerine salçamızı ekleyelim, biraz soğanları ve salçalı kavuralım.
- Kavurduğumuz soğan ve salçanın üzerine nohutları ekleyelim onu da biraz kavuralım. (1-2 dk).
- Üzerine mühürlediğiniz etleri, tuzu ve baharatı ekleyelim.
- En son suyunu ekleyelim güzelce karıştırıp, düdüklümüzün ağzını kapatalım.
- Düdüklü foşulamaya başladıktan 20 dk sonra kapatalım. Dinlendirdiğimiz nohut yemeğimizi servis yapabiliriz. Afiyet olsun 😇
Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












