Etli Nohut

Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kesim kemikli et
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tenceremize yağımızı ekleyip, etler gerili önlü mühürlüyoruz. Etleri mühürledikten sonra kenara alalım.
  2. Yağın üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim, pembeleşinceye kadar bekletelim.
  3. Pembeleşen soğanlarım üzerine salçamızı ekleyelim, biraz soğanları ve salçalı kavuralım.
  4. Kavurduğumuz soğan ve salçanın üzerine nohutları ekleyelim onu da biraz kavuralım. (1-2 dk).
  5. Üzerine mühürlediğiniz etleri, tuzu ve baharatı ekleyelim.
  6. En son suyunu ekleyelim güzelce karıştırıp, düdüklümüzün ağzını kapatalım.
  7. Düdüklü foşulamaya başladıktan 20 dk sonra kapatalım. Dinlendirdiğimiz nohut yemeğimizi servis yapabiliriz. Afiyet olsun 😇

Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Pırasa Yemeği
Hurma Topları
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)
Örgü Poğaça
Greçkalı Enginar
Çerkez Böregi Velibah
Hdabla | © 2025 |