Anne Sırrı Köftesi

Anne Sırrı Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️500 gram kıyma
  • ️1 adet soğan
  • ️1 yumurta
  • ️3 yemek kaşığı galeta unu
  • ️1 tatlımkaşığı pekmez
  • ️1 yemek kaşığı su
  • ️Yarım demet maydanoz
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Pulbiber
  • ️Kimyon
  • ️Kırmızı toz biber

Sos için;

  • ️1,5-2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1-2 diş sarımsak
  • ️1 su bardağı domates sosu
  • ️1 su bardağı sıcak su
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Kırmızı toz biber
  • ️Sebze çeşnisi

Anne Sırrı Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için; gerekli gereçleri derin bir kaseye alıp 5 dk yoğuralım. Buzdolabına kaldırıp 20 dk dinlendirelim (ben dinlendirmedim acelem vardı dinlendiğinde katiyen daha düzgün oluyor 😃)
  2. Köftelere biçim verelim. Patatesleri biberleri irice doğrayalım. Patates ve köfteleri hafif rengi dönene kadar kızgın yağda kızartalım. Çok kızartmanıza gerek yok zati fırına girecek.
  3. Sosu için gereçleri karıştıralım. Borcama patates köfte ve biberleri dizip üzerine sos gezdirelim.
  4. Üst kısmını pişirme kâğıdıyla kapatıp 200 derece fırında 30 dk pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗

Anne Sırrı Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Peynirli Tepsi Poğaça
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna
Soslu Kanat
Hdabla | © 2025 |