Anne Sırrı Köftesi
Anne Sırrı Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- ️500 gram kıyma
- ️1 adet soğan
- ️1 yumurta
- ️3 yemek kaşığı galeta unu
- ️1 tatlımkaşığı pekmez
- ️1 yemek kaşığı su
- ️Yarım demet maydanoz
- ️Tuz
- ️Karabiber
- ️Pulbiber
- ️Kimyon
- ️Kırmızı toz biber
Sos için;
- ️1,5-2 yemek kaşığı tereyağı
- ️1-2 diş sarımsak
- ️1 su bardağı domates sosu
- ️1 su bardağı sıcak su
- ️Tuz
- ️Karabiber
- ️Kırmızı toz biber
- ️Sebze çeşnisi
Anne Sırrı Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için; gerekli gereçleri derin bir kaseye alıp 5 dk yoğuralım. Buzdolabına kaldırıp 20 dk dinlendirelim (ben dinlendirmedim acelem vardı dinlendiğinde katiyen daha düzgün oluyor 😃)
- Köftelere biçim verelim. Patatesleri biberleri irice doğrayalım. Patates ve köfteleri hafif rengi dönene kadar kızgın yağda kızartalım. Çok kızartmanıza gerek yok zati fırına girecek.
- Sosu için gereçleri karıştıralım. Borcama patates köfte ve biberleri dizip üzerine sos gezdirelim.
- Üst kısmını pişirme kâğıdıyla kapatıp 200 derece fırında 30 dk pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗
Anne Sırrı Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















