Damla Çikolatalı Alman Çöreği

Damla Çikolatalı Alman Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram eritilmiş tereyağı (yahut margarin)
  • 1 fiske tuz
  • 6 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 paket damla çikolata (250 gram) (2 yemek kaşığı ayırın)
  • 1 çay kaşığı toz kakule (opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın (opsiyonel)

Mayalandıktan sonra üzeri için:

  • Yarım çay bardağı süt

Damla Çikolatalı Alman Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kabın içerisine ılık sütü alalım ve mayayı ekleyip karıştıralım.  Akabinde eritilmiş tereyağ, şeker ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Üzerini streçleyip, sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamura damla çikolataları hamura ekleyip güzelce yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopararak elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Bu biçimde 15-20 bekletelim.
  4. Üzerine kenara ayırdığımız damla çikolataları hafif bastırarak rastgele koyalım.
  5. Fırça ile süt sürelim ve evvelden ısıtılmış 180 derece alt-üst fanlı fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirelim. Bu ölçülerden 24 adet eser çıktı. Tadan herkese afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Alman Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze
Soğuk Baklava Güllaç
Etsiz Çiğ Köfte
Akşam Yemeği Menüsü
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Sıcak Çikolata (Kış Aylarının Vazgeçilmezi)
Hdabla | © 2025 |