Tencerede Kabak Tatlısı
Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dilimlenmiş bal kabağı
- Yarım kilo toz şeker
Sunum için;
- Tahin
- Ceviz
Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dilimlenmiş bal kabaklarını derin bir tencereye alalım, üzerini kapatacak kadar toz şekeri dökelim tencerenin kapağını kapatıp düzgünce sulanana kadar bekleyelim.
- Daha sonra tenceremizi ocağımızın en küçük gözüne kısık ateşe alalım ve pişmesini bekleyelim orta ara denetim edelim ki tabanı tutmasın içindeki su bitmek üzereyken ocağı söndürelim ve soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra soğuyan kabakları servis tabağına alalım, üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapalım (ağır ağır pişen kabaklar kadife üzere olur)
Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






