Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğüs
- 1 adet kuru soğan
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı vita yağı
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı düdüklü içerisine alıp üzeri geçecek kadar su ve bir kuru soğan ikiye bölünerek 10 dk kadar haşlanır. (düdüklüden düdüklüye değişiklik gösterebilir)
- Tavuklar haşlanirken öbür taraftan pirinçleri süzgeç yardımıyla uygunca yıkayalım ve beklemeye alalım.
- Tenceremize vitayağını alıp eritelim üzerine pirinçi alarak bir iki dk kavuralım ve 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
- Pilavımız kısık ateşte pişerken haşlanan tavuklarımızı didikleyelim ve uygun bir tavaya alalım.
- Bu kademede tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim.
- Didiklediğimiz tavuklara 1 çay kaşığı tuz ,1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyelim ve bir iki dk kavuralım.
- Yanına salata ile servis edebileceğiniz lezzetli bir akşam yemeği önerisi.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


