Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı vita yağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı düdüklü içerisine alıp üzeri geçecek kadar su ve bir kuru soğan ikiye bölünerek 10 dk kadar haşlanır. (düdüklüden düdüklüye değişiklik gösterebilir)
  2. Tavuklar haşlanirken öbür taraftan pirinçleri süzgeç yardımıyla uygunca yıkayalım ve beklemeye alalım.
  3. Tenceremize vitayağını alıp eritelim üzerine pirinçi alarak bir iki dk kavuralım ve 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
  4. Pilavımız kısık ateşte pişerken haşlanan tavuklarımızı didikleyelim ve uygun bir tavaya alalım.
  5. Bu kademede tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim.
  6. Didiklediğimiz tavuklara 1 çay kaşığı tuz ,1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyelim ve bir iki dk kavuralım.
  7. Yanına salata ile servis edebileceğiniz lezzetli bir akşam yemeği önerisi.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püreli Köfte
Pudingli Mozaik Pasta
Kereviz Salatası
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Pratik Gözleme
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet