Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı vita yağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı düdüklü içerisine alıp üzeri geçecek kadar su ve bir kuru soğan ikiye bölünerek 10 dk kadar haşlanır. (düdüklüden düdüklüye değişiklik gösterebilir)
  2. Tavuklar haşlanirken öbür taraftan pirinçleri süzgeç yardımıyla uygunca yıkayalım ve beklemeye alalım.
  3. Tenceremize vitayağını alıp eritelim üzerine pirinçi alarak bir iki dk kavuralım ve 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
  4. Pilavımız kısık ateşte pişerken haşlanan tavuklarımızı didikleyelim ve uygun bir tavaya alalım.
  5. Bu kademede tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim.
  6. Didiklediğimiz tavuklara 1 çay kaşığı tuz ,1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyelim ve bir iki dk kavuralım.
  7. Yanına salata ile servis edebileceğiniz lezzetli bir akşam yemeği önerisi.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bahar Pilavı
Yulaflı Yumurta +12
Limonlu Cheesecake (Tam Tutan Tarif)
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Çikolatalı Muzlu Tart Kek
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı)
Hdabla | © 2024 |