Tam Kıvamında Mozaik Pasta
Tam Kıvamında Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 çay bardağı süt
- 200 gram sütlü çikolata
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz
Tam Kıvamında Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye krema ve çikolataları alıp kısık ateşte eritiyoruz akabinde 2 kaşık şeker ekleyip biraz çırparak karıştırıyoruz şeker erisin.
- Çikolata ve şeker güzelce eridikten sonra bir sefer fokurdatıp ocağın altını kapatıp süt ve kakao yu ekleyip çırpma teliyle pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpıp ılımaya bırakıyoruz.
- Derin ve büyük uzunluk bir borcam kaseye petibör bisküviyi 4 kesim olacak biçimde elimizle kırıyoruz cevizleri de dişe gelecek halde kırıyoruz.
- Parmağınızı çikolata karışımına batırın çok fazla yanmıyorsa ılıkla sıcak ortası bir yerdeyse parçalanan bisküvilere tamamını döküp yeterlice karıştırın. Unutmayın sos sıcak olursa bisküvileri eritir soğuk olursa tam karışıp kıvam almaz. Hoş karıştığını borcamın tabanında hiç çikolata kalmadığından anlayacaksınız. Çikolata sosun az geldiğini düşünüp sakin ek yapmayın tam kıvamında olduğuna emin olun karıştıkça anlayacaksınız.
- Buzdolabı poşetinin yan ve alttan kesip uzun olan tarafı size gelecek biçimde diktorgen açın. Ben buzdolabı poşetinde daha rahat çalışıyorum isteyen streç sinema kullanabilir.
- Karıştırdığınız harcı serdiğiniz poşete enlemesine yayıp poşete birinci kat sarıyoruz. Poşete sararken bir elinizle fotoğrafta göründüğü üzere uygunca gerip, harç olan kısmı kendinize çekip güzelce sıkıştırın.
- Aynı hareketi ikinci sarışınızda tekrarlayın. Burada istediğiniz uzunluk en ve biçimi verebilirsiniz. Son sarmada tamamlanınca her iki tarafı bağlayıp son bi biçim verip buzluğa atın.
- Buzlukta 2 saat bekletip yiyebilirsiniz. Süslemesi sizin zevkiniz. Afiyet olsun umarım sizde çok beğenirsiniz 🙂
Tam Kıvamında Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









