Kuzu Gerdan
Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler;
- 6 adet kuzu gerdan
- 1 adet patates
- 1 file arpacık soğanı
- 1 baş sarımsak
- 10 adet çeri domates yoksa 3-5 adet olağan domates
Sosu için;
- Baharatlar (tuz ve kekik)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates sosu ve salçası
Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 adet gerdanımızı düdüklü tencereye alalım.
- Etin üzerini geçecek kadar su dolduralım.
- 1 çay kaşığı tuz ekleyip, düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
- Orta ateşte düdüklü tenceremizden ses gelene kadar pişirelim ve altını en kısık ateşe getirip 15 dakika daha pişirelim.
- Pişirdikten sonra düdüklü tenceremiz soğuyana kadar öteki gereçleri hazırlamaya başlayalım.
- Sebzeleri yıkadıktan sonra patatesi orta büyüklükte küplere bölelim.
- Arpacık soğanlarının kabuklarını soyalım ve bütün halde bırakalım.
- 1 baş sarımsağın kabuğunu soyup, dişlerine ayıralım.
- Domateslerimizi dilimleyelim. Kaça böleceğinizi kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Artık sosumuzu hazırlayabiliriz.
- Uygun bir kabın içine bir çay kaşığı tuz ve kekiği, bir yemek kaşığı zeytinyağını, bir yemek kaşığı domates salçasını bir yemek kaşığı domates sosunu (veya püresini) ekleyelim.
- Salçanın çözülmesi için biraz su ekleyip, ezerek karıştıralım.
- Fırın tepsisine yahut alüminyum yuvarlak tepsiye hazırladığımız gereçleri dizelim.
- Düdüklü tenceremizde pişen gerdanlarımızı yerleştirelim.
- Tencere içindeki sudan bir kepçe alıp, tepsiye dökelim.
- Sonrasında hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
- Bir yağlı kağıdı ıslatıp buruşturarak sıkıp, suyunu alalım.
- Üzerine biraz daha su ekleyip, ıslatmış olduğumuz yağlı kâğıtla hava almayacak formda kapatalım.
- Fırının orta rafına 220 derecede 1 saat 15 dakika pişirelim. Müddet fırına nazaran değişebilir. Afiyet olsun. Bizi takip etmeyi unutmayın:)
Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














