Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası
Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet kuşkonmaz
- 100 gram taze bezelye
- 0,5 demet roka
- 0,5 demet semizotu
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 1 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği
- Tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı pesto sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmaz yıkayıp, ucundan 4 cm kesin, uçları patates soyma aletiyle temizleyin.
- Bir tencereye su, tuz ve limon ekleyip suyu kaynatın. Kaynar suyun içine kuşkonmaz ve bezelye yerleştirin 3 dakika haşlayın, süzün.
- Büyük bir servis tabağına roka ve semizotu yaprakları yerleştirin, kuşkonmaz yerleştirin, bezelye kabuktan çıkarıp üzerine dökün.
- Sos için; gereçleri bir kasede karıştırıp, üzerine dökün. Dolmalık fıstık hafif kızartın tavada. Fıstık ve çekirdekleri üzerine dökün. Afiyet olsun.
Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













