Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası

Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 100 gram taze bezelye
  • 0,5 demet roka
  • 0,5 demet semizotu
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği
  • Tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı pesto sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşkonmaz yıkayıp, ucundan 4 cm kesin, uçları patates soyma aletiyle temizleyin.
  2. Bir tencereye su, tuz ve limon ekleyip suyu kaynatın. Kaynar suyun içine kuşkonmaz ve bezelye yerleştirin 3 dakika haşlayın, süzün.
  3. Büyük bir servis tabağına roka ve semizotu yaprakları yerleştirin, kuşkonmaz yerleştirin, bezelye kabuktan çıkarıp üzerine dökün.
  4. Sos için; gereçleri bir kasede karıştırıp, üzerine dökün. Dolmalık fıstık hafif kızartın tavada. Fıstık ve çekirdekleri üzerine dökün. Afiyet olsun.

Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağ İle Kıtır Cookie
Havuçlu, Patatesli Brokoli Salatası
Ayran Aşı Çorbası
Pratik Çıtır Yufka Börek
Kardelen Tatlısı
Kıymalı Makarna
Hdabla | © 2025 |