Açma Tarifi (Videolu)

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (sarıları üzeri için)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (5 bardaktan sonra denetimli ekleyin)

Dinlendirmek için;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına;

  • 100 gram kaşar peyniri

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarılarını üzeri için ayıralım geri kalan materyalleri yoğurma kabına alarak karıştıralım azar azar un eği yaparak hamurumuzu yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun.
  2. Hamuru dinlendirmeden 11 kesime bölüp beze yapalım bezeleri çay tabağı boyutunda açalım, erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımına bezeleri her tarafını yağlayarak üzerini kapatıp, yarım saat dinlendirelim.
  3. Sonrasında elimizle yanlara gerçek yavaşça bastırarak açarak büyütelim üzerine kaşar peyniri dökelim oklavaya sararak rulo yapalım açma formu verip, tepsiye dizelim.
  4. 15 dakika tepside dinlendirdikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim üzerine biraz çörek otu serpiştirelim.
  5. 190 derece evvelce ısıtılmış fırında açmalarımızı pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Bisküvi
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı
Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli
Fasülye Diplesi
Erikli Pasta
Soya Soslu Tavuk (2 kişilik)
Hdabla | © 2025 |