Açma Tarifi (Videolu)
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (sarıları üzeri için)
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un (5 bardaktan sonra denetimli ekleyin)
Dinlendirmek için;
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına;
- 100 gram kaşar peyniri
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarılarını üzeri için ayıralım geri kalan materyalleri yoğurma kabına alarak karıştıralım azar azar un eği yaparak hamurumuzu yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Hamuru dinlendirmeden 11 kesime bölüp beze yapalım bezeleri çay tabağı boyutunda açalım, erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımına bezeleri her tarafını yağlayarak üzerini kapatıp, yarım saat dinlendirelim.
- Sonrasında elimizle yanlara gerçek yavaşça bastırarak açarak büyütelim üzerine kaşar peyniri dökelim oklavaya sararak rulo yapalım açma formu verip, tepsiye dizelim.
- 15 dakika tepside dinlendirdikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim üzerine biraz çörek otu serpiştirelim.
- 190 derece evvelce ısıtılmış fırında açmalarımızı pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












