Crumble Kayısılı Kek
Crumble Kayısılı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
️Kek harcının üst katmanına;
- 6-7 adet kayısı
️Üstteki kırıntı hamuru için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk tereyağı)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 5 yemek kaşığı un
Su bardağı ölçüsü 200 ml (klasik su bardağı)
Crumble Kayısılı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kırıntı hamuru hazırlayın soğuk tereyağı, un, hindistan cevizi, pudra şekerini bir kapta parmak uçlarınızla birbirine yedire yedire ufalanmış hale getirin yoğurmayın sakın hamur olur parmak uçlarınızla yedirerek ufalayın sonra buzdolabında bekletin.
- Kek için; yumurta, şeker, vanilyayı çırpın yoğurt, sıvı yağ ekleyin karıştırın un ve kabartma tozu ekleyin karıştırın 🧁koyu bir kek harcıdır sizi korkutmasın kalıbınızı yağlayın hafif un serpin kek harcını kalıba dökün yayın.
- Doğranmış kayısıları kek harcının üstüne yerleştirin 🧁meyvelerin en üzerine kırıntı hamurunu serpiştirin 🧁
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin. Pişme müddeti her fırına nazaran değişir. Kürdan testi ile kekin tam ortasına batırarak pişip pişmediğini denetim edin ılınınca servis edin. 🌷
Crumble Kayısılı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













