Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar
Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 3 adet kıl biber
- 1,5 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharın hazırlanması karnabaharı kısımlarına ayırın, çok küçük kesimler halinde kesmeyin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Diriliğini kaybetmeyecek halde haşlayın, suyunu süzüp, kenara alın.
- Tavuklu harç tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya alın. Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Üzerine doğranmış soğan, kapya biber ve kıl biberi ekleyin (biberleri çok küçük doğramayın) Sebzeler yumuşayana kadar kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
- Tepsiye hazırlık haşlanmış karnabaharı fırın kabına alın. Üzerine tavuklu karışımı ekleyin ve güzelce harmanlayın.
- Beşamel sos tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dakika) Sütü yavaş yavaş ekleyerek daima çırpın. Sos kıvam alınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Fırınlama hazırladığınız beşamel sosu tepsiye eşit formda dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











