Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük uzunluk kapya biber
  • 3 adet kıl biber
  • 1,5 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharın hazırlanması karnabaharı kısımlarına ayırın, çok küçük kesimler halinde kesmeyin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Diriliğini kaybetmeyecek halde haşlayın, suyunu süzüp, kenara alın.
  2. Tavuklu harç tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya alın. Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Üzerine doğranmış soğan, kapya biber ve kıl biberi ekleyin (biberleri çok küçük doğramayın) Sebzeler yumuşayana kadar kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
  4. Tepsiye hazırlık haşlanmış karnabaharı fırın kabına alın. Üzerine tavuklu karışımı ekleyin ve güzelce harmanlayın.
  5. Beşamel sos tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dakika) Sütü yavaş yavaş ekleyerek daima çırpın. Sos kıvam alınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  6. Fırınlama hazırladığınız beşamel sosu tepsiye eşit formda dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Rulo Poğaça
Dereotlu Puf Puf Pişi
Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık
Pişi
Kahvaltılık Diyet Yumurta
Karamelli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |