Etli Omaç Aşı
Etli Omaç Aşı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış maş
- 1 kase doğranıp ıslatılmış evelik
- 1 kase haşlanmış et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kaşık un
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 küçük kase kuru erik (alça)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Arzuya nazaran pul biber ve karabiber eklenebilir
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Etli Omaç Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
- Ardından eteği salçayı yeterlice kavuruyoruz ekleyip, sonra unu ekliyoruz güzelce kavrulduktan sonra suyunu ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca eveliğini ve haşladığımız maş ekliyoruz.
- Biraz kaynadıktan sonra yıkadığımız kuru erikleri ek ediyoruz.
- Sonra tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz eveliği düzgünce pişene kadar orta ara karıştırarak pişirin.
- Çorbamızı yeterlice özleşene kadar kaynatıyoruz, bütün materyalleri piştiği vakit altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Etli Omaç Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






