Damla Çkolatalı Kurabiye

Damla Çkolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un (eksik olursa eklersiniz)

Damla Çkolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri tahin ,nişasta güzelce yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra unu kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  3. En son damla çikolata ceviz hindistan cevizi ekleyip, karıştırıyoruz.
  4. Dondurma kaşığına hamurdan bir modül alıp, bastırarak dondurma hali çıkarıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Damla Çkolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Bal Kabak Tatlısı
Custard Kek
Domatesli Soğanlı Salata
Brüksel Lahanası Salatası
Hdabla | © 2025 |