Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)

Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket fiyonk makarna
- Yarım paket krema
- 3 yemek kaşığı pesto hazır sos
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Su
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnalarımız haşlamak için suyumuzu koyalım.
- Suyumuz kaynayınca içine tuz ve 1 çay kaşığı çiçek yağı koyalım ( makarnalar yapışmasın diye ).
- Kaynayan suya makarnalarımızı atıp ortalama 8 dakika pişirelim.
- Haşlanan makarnaları süzelim. ( sürmeden evvel 1/1 su bardağı makarna haşlama suyundan ayıralım.
- Tenceremize zeytin yağı, tereyağı eritip krema pesto sos, karabiber ekleyin.
- Hafif ısınan sosumuza makarna haşlama suyundan ayırdığımız suyu ek edip 3-4 kere karıştıralım.
- Ocağımızın altını en kısığa alıp sos ile makarnamızı birleştirelim.
- 2 dakika kadar sosla makarnanın özleşmesini bekleyip ocağın altını kapatalım.
- Pesto soslu makarnamız hazır ;).Afiyet olsun ;).
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
