Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tarifi
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuzu but
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7 8 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz (kontrollü ekleyin)
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu butun üzerine bıçakla kesikler atın.
- İki tarafını tuzla ovun. Daha sonra yağ ile baharatları karıştırıp her iki tarafına gezdirip bulayın.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. Üzerine 2 adet defne yaprağı ekleyin.
- Önce pişirme kağıdı ile heryerini sarın. Daha sonra folyo ile sarın.
- Fıırnda birinci 1 saat 230 derecede, 2 – 2,5 saat de 200 derecede pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz🫠
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














