Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 su bardağı su (ılık, oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
- Eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyin.
- Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavurun.
- Kavrulan unun üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyun. 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
- Daha sonra ocağın altını kısın. Tencereye 5 su bardağı suyu azar azar döküp, unun topaklanmaması için süratli bir formda tel çırpıcıyla yeterlice çırpın. Akabinde orta ara karıştırarak, kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra tuzu ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun 🩷.
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







