Semizotlu Bazlama
Semizotlu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- Yarım demet semizotu
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su (semizotu suyundan koyacağız)
Semizotlu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle semizotunu saplarının ucundan kesip toparaklarından kurtulalım ben derin bir kapta suda bekletiyorum.
- Ardından tencereye su doldurup semizotunu yaklaşık 7/8 dk kaynatalım.
- Blendırdan kaynamış semizotunu ve bir su bardağı tenceredeki suyu alıp, incecik çekelim.
- Hamurun üzerine bu çekilmiş karışımı ekleyip, tuz koyalım güzelce yoğurup, jelatine saralım ve buzdolabında bekletelim.
- Dinlenmiş hamuru 8/9 modüle bölüp, merdane yardımı ile her seferinde tezgaha un dökerek açalım.
- İyice kızmış tavaya her birini önlü artlı çevirerek hazır hale getirelim. Çocukların bile severek tüketeceği hoş bir alternatif oldu. Afiyet olsun 🌸
Semizotlu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









