Semizotlu Bazlama

Semizotlu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım demet semizotu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su (semizotu suyundan koyacağız)

Semizotlu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle semizotunu saplarının ucundan kesip toparaklarından kurtulalım ben derin bir kapta suda bekletiyorum.
  2. Ardından tencereye su doldurup semizotunu yaklaşık 7/8 dk kaynatalım.
  3. Blendırdan kaynamış semizotunu ve bir su bardağı tenceredeki suyu alıp, incecik çekelim.
  4. Hamurun üzerine bu çekilmiş karışımı ekleyip, tuz koyalım güzelce yoğurup, jelatine saralım ve buzdolabında bekletelim.
  5. Dinlenmiş hamuru 8/9 modüle bölüp, merdane yardımı ile her seferinde tezgaha un dökerek açalım.
  6. İyice kızmış tavaya her birini önlü artlı çevirerek hazır hale getirelim. Çocukların bile severek tüketeceği hoş bir alternatif oldu. Afiyet olsun 🌸

Semizotlu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedidili Pasta
Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba
Simit Ekmek (Videolu)
Cup Kek Tarifi (Sosu İle Şahane)
Lahana Sarması
Kuzu Gerdan
Hdabla | © 2025 |