Lokum Gibi Et Kavurma (Püf Noktalarıyla)

Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana et
  • 200 gr iç yağ
  • Tuz

Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Püf noktaları öncelikle etimizi yıkamıyoruz dinlenmiş bir et olmalı kendi iç yağında pişirmeliyiz asla öbür yağ eklemiyoruz kısık ateşte su eklemeden kendi suyuyla pişiriyoruz, tuzumuzu en son etimiz pişince ekliyoruz.
  2. Tenceremize iç yağımızı koyalım yağ eriyinceye kadar orta ara karıştıralım, sonra posasını alalım doğranmış etimizi ekleyelim ağzını kapatıp, ortada karıştırarak suyu çekinceye kadar pişirelim.
  3. Suyu çekince pişmeye yakın tuzumuzu ekleyelim sonra ocağı kapatalım. İsterseniz kavurma soğuyunca kaplara koyup, buzluğa koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Kayseri Yağlaması
Cennet Hurmalı Tart
Sade Puf Puf Poğaça
Nohutlu Pilav
Fit Tiramisu (Fırınsız)
Hdabla | © 2025 |