Peynirli Kolay Börek

Peynirli Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 bardak süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir

Peynirli Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları katlayıp şeritler halinde kesiyoruz.
  2. Yumurta, süt, yağ, tuz ve sodayı bir kapta karıştırıp sos elde ediyoruz.
  3. Tepsiyi yağlayıp kestiğimiz yufkanın yarısını alta seriyoruz üzerine hazırladığımız sostan döküyoruz. Üzerine peynirleri koyuyoruz. En üste kalan yufkayı koyup kalan sosu kuru yer kalmayacak formda döküyoruz.
  4. Tepsiyi streçleyip 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 170 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Su böreği tadında kolay ve mükemmel bir börek oluyor. Afiyet olsun ☺️.

Peynirli Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Yemeği
Spoonful
Kuru Meyveli Kek
Gırık
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Yeşil Fasülye
Hdabla | © 2025 |