Peynirli Kolay Börek
Peynirli Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1,5 bardak süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 şişe maden suyu
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
Peynirli Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları katlayıp şeritler halinde kesiyoruz.
- Yumurta, süt, yağ, tuz ve sodayı bir kapta karıştırıp sos elde ediyoruz.
- Tepsiyi yağlayıp kestiğimiz yufkanın yarısını alta seriyoruz üzerine hazırladığımız sostan döküyoruz. Üzerine peynirleri koyuyoruz. En üste kalan yufkayı koyup kalan sosu kuru yer kalmayacak formda döküyoruz.
- Tepsiyi streçleyip 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 170 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Su böreği tadında kolay ve mükemmel bir börek oluyor. Afiyet olsun ☺️.
Peynirli Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












