Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta

Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk patates
- 2 adet kıl biber
- 100 gram sucuk
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soyduğumuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım ve nişastasından arındırmak için yıkayalım.
- Tavaya 3 kaşık yağ ek edip ısıtalım patatesleri ek edip orta ara karıştıralım .
- Hafif kızarmaya başlayan patateslerin üzerine tekrar minik doğradığımız kıl biberleri ve damat zevkimize nazaran tuz ek edelim.
- 1-2 dakika bu formda pişirip minik küpler halinde doğradığımız sucukları da ekleyelim.
- Sucuklar pişince üzerine iki tane yumurtayı kırıp hafif dağıtalım.
- Rendelenmiş kaşarları da serpip yumurtalar pişip kaşar eridikten sonra ocaktan alalım sıcak servis edelim afiyet olsun kolay gelsin.
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










