Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta

Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 adet kıl biber
  • 100 gram sucuk
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soyduğumuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım ve nişastasından arındırmak için yıkayalım.
  2. Tavaya 3 kaşık yağ ek edip ısıtalım patatesleri ek edip orta ara karıştıralım .
  3. Hafif kızarmaya başlayan patateslerin üzerine tekrar minik doğradığımız kıl biberleri ve damat zevkimize nazaran tuz ek edelim.
  4. 1-2 dakika bu formda pişirip minik küpler halinde doğradığımız sucukları da ekleyelim.
  5. Sucuklar pişince üzerine iki tane yumurtayı kırıp hafif dağıtalım.
  6. Rendelenmiş kaşarları da serpip yumurtalar pişip kaşar eridikten sonra ocaktan alalım sıcak servis edelim afiyet olsun kolay gelsin.

Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama Sandviç
Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)
Tam Ölçü Sütlaç
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Yaban Mersinli Amerikan Cookie – (Blueberry Cookie)
Kağıtta Tavuk
Hdabla | © 2024 |